HOME
Training
Vanuit EA-coaching werk ik mee aan diverse trainingen en workshops. Op deze pagina vind je een korte beschrijving van de trainingen met daarbij een link naar de folder van de betreffende training. Op de pagina agenda kun je terecht voor de data. Twijfel je of een bepaalde training geschikt voor jou is, neem dan even contact met mij op, dan kijken we er samen naar.

Avondworkshop Familieopstellingen en Persoonlijk proceswerk
Tijdens deze opstellingenavond krijg je de kans om een persoonlijke of professionele vraag te onderzoeken in relatie tot het systeem waar je deel van uit maakt. Door representanten op te stellen, en zonder veel woorden, worden verborgen dynamieken zichtbaar. Welke plek neem jij in binnen het systeem? Een opstelling is een krachtige manier om te verhelderen wat er speelt rondom de vraag die je inbrengt én wat mogelijke wegen zijn om je, liefdevol, los te maken uit deze zogenaamde verstrikkingen. Regelmatig geef ik samen met collega Gertrud de Witte van Esenzia Coaching & Vitaliteit een avond Systemische (Familie)-opstellingen. Deze avonden worden gegeven in Haarlem. Per avond worden er meestal twee tot drie opstellingen gedaan. Ook is het mogelijk om deze avond als representant bij te wonen. De ervaring leert dat je er ook dan veel aan kunt hebben. Klik hier voor de folder.

Workshop 'in 7 stappen naar meer zelfvertrouwen"
Voor vrouwen die moeite hebben met het voelen en aangeven van hun grenzen
- Weet je niet wanneer je grens bereikt is en ga je er daardoor regelmatig overheen?
- Ben je nog niet zo assertief en durf je vaak geen ‘nee’ te zeggen?
- Ben je veel aan het zorgen voor anderen?
- Stel je jezelf regelmatig op de 2e plaats en begin je daar genoeg van te krijgen?
- Ben je hooggevoelig (HSP) en pik je veel emoties, spanningen, e.d. op van  anderen?
- Heb je daarnaast snel last van geluiden/lawaai, drukte, groepen mensen, e.d.?

Leiden deze patronen bij jou tot een ontevreden gevoel, verlies van energie, vermoeidheid, prikkelbaarheid en onzekerheid? En zou je dit graag anders willen maar heb je nog niet het gereedschap gevonden om dit te veranderen? Doe dan mee aan deze workshop en leer hoe je in 7 stappen weer vanuit jouw kern kunt leven!

Trainers De workshop zal verzorgd worden door Elze Aartman en Gertrud de Witte, beiden gecertificeerd coaches en (familie)opstellers. Klik hier voor de folder.

Workshop 'De kracht van oplossingen, van probleem naar oplossing als het even tegen zit'.
Kijk naar de mogelijkheden, i.p.v. het probleem, dat is eenvoudig gezegd. De wereld is in beweging, en wat betekent dat voor jou? De één ziet dat als een kans en de ander komt vast te zitten en komt niet meer in beweging. Momenteel is de druk hoog voor mensen. Zowel binnen het werk als binnen privé situaties. Hoe zie jij dat? Hoe zie jij jezelf in de situatie en welke invloed heeft dat op jou? Laat je jezelf belemmeren? Ga je nog voor wat je wilt? Heb je überhaupt nog zicht op wat jij wilt? In deze ééndaagse workshop krijg je een tool in handen, waar je een leven lang plezier van hebt!

Trainers De workshop zal worden verzorgd door Elze Aartman en Astrid van Noort.
Klik hier voor de folder.

Opleiding Systemisch coachen in de praktijk
In de opleiding wordt kennis, ervaring en inzicht over de grondprincipes en de dynamieken in de systemen aangereikt. Het ontstaan van patronen bij zowel mensen als groepen. Systemisch werken als instrument, een vaardigheid. En een stevige basis waarop al bekende kwaliteiten en vaardigheiden van de begeleider samen kunnen komen.

Na deze opleiding kunnen deelnemers individuen en groepen begeleiden aan de hand van praktisch systemisch werken. De begeleiding binnen één op één situaties hoort hier bij. De begeleider beschikt over een effectief basis instrumentarium dat ingezet kan worden. Deze basis bestaat uit format familieopstellingen en andere werkvormen, structuren, rituelen, uitingszinnen. De begeleider kan werken vanuit verschillende thematieken binnen zowel het gebied van persoonlijke ontwikkeling als professionele ontwikkeling op de werkvloer. Binnen het totale aanbod wordt er aandacht gegeven aan leiderschapsthema's. Deze opleiding wordt vanuit Truenorth  gegeven. Klik hier voor de folder.